fredag 25. oktober 2013

Kritikk av landbruksminister - helt på jordet

Mediakritikken mot Sylvi Listhaugs hemmelige PR-kunder fortsetter for full styrke, i media godt hjulpet av politikere som ser seg tjent med en landbruksminister med svekket omdømme.

Jeg er også PR-rådgiver, og vi er åpen på hvilke kunder vi har. Ja, faktisk bruker vi kundeoversikten aktivt i nysalg. Det er vårt valg, basert på kommersielle hensyn, og ikke et resultat av en etisk vurdering i forhold til demokratiske verdier. PR-byrået First House har gjort en tilsvarende vurdering, og kommet opp med et annet valg. Konsekvensene av valget er nedfelt i kundeavtaler og ansettelsesavtaler, på samme måte som vårt valg er nedfelt i våre kundekontrakter.

Sylvi Listhaug jobber ikke lengre i First house, men er bundet av sin kontrakt med sin tidligere arbeidsgiver. Vi må tro at denne bindingen er begrenset til å ivareta arbeidsgiverens interesser, og ikke interessen til arbeidsgiverens klienter. Gitt at det ikke foreligger en gjeldende bonusløsning for landbruksministeren i First house, er det i realiteten ingen habilitetsspørsmål.

Sett at Listhaug hadde blitt ansatt som NHO-direktør i stede for Landbruksminister. Hadde det vært noen som hadde tatt til orde for at Listhaug i sin nye stilling ville ivaretatt interessen til sin tidligere arbeidsgivers klient? Eller tenk om Listhaug hadde vært journalist, og ikke First House-rådgiver. Da ville hun fortsatt ha hemmelige kildelister, som hun tok med seg inn i regjeringslokalene. Dette var jo i realiteten det som skjedde da tidligere Nordlysredaktør ble statssekretær i SMK. Tok Martin Kolberg opp habilitetsvurderingene den gangen? Eller hva med overgangen fra Aftenposten til Kulturdepartementet. Her er det jo mange profesjonelle relasjoner!

De som er opptatt av habilitetsspørsmål hos ledende politikere bør først og fremst være opptatt av de relasjonene som historisk sett har gitt maktmisbruk - de personlige relasjonene.  Hvis vi først skal ha noen lister fra våre politiske topper i regjering og storting, så er det vennelistene vi vil se. Hvem er det Martin Kolberg og Per Olaf Lundteigen har spist lunsj med den siste måneden? Hvem har de møtt i nære sosiale situasjoner, som kan ha betydning for deres virke som stortingspolitiker? Og hvem er det som har snakket med Kolbergs eller Lundteigens nære familie, og som på den måten kan påvirke stortingspolitikerens virke via middagsbordets diskusjoner? Her er det virkelig mye som foregår i et skyggeland som kanskje ikke tåler dagens lys!! Med det engasjementet som Kolberg og Lundteigen har lagt til grunn i denne saken, så er det neste å forvente at de selv står frem med sine hemmelige relasjoner i media.

Diskusjoner om habilitet er ikke noe nytt innen landbruket. I statsvitenskap er bindingene mellom embedsverket i landbruksdepartementet, bondelagsorganisasjonene og samvirkebedriftene og landbrukshøyskolen velkjent, og for de fleste landbrukstoppene finner vi innslag fra alle tre stedene i CV'en.

Det eneste Sylvi Listhaug i realiteten har med seg inn i regjeringslokalene fra arbeidet for Rema og Coop, er kunnskap om den verdikjeden som går fra bondens åker til vårt middagsbord. At vi i dag har en landbruksminister som ikke bare har bondeblod i årene, men som også har kunnskap om prisstruktur og maktforholdene i landets matindustri, kan jo gjøre mang en bondevenn litt skremt.

54 kommentarer:

  1. Hei Carl Fredrik!

    Bra innlegg, nå har jeg anbefalt det på Lesernes VG og du ser det nederst på vg.no

    Er det andre som skriver en god blogg og vil ha mange nye lesere, ikke nøl med å sende en epost til meg på magnea |a| vg.no eller @magneda på Twitter.

    Hilsen Magne i VG

    SvarSlett
  2. Njaa, i følge din refleksjon og dine argumenter skulle det da overhodet ikke være noe grunnlag for ikke å offentliggjøre listene slik at dette er ute av verden en gang for alle, og da ikke til glede for hverken Kolberg eller Lundeteigen, men for oss vanlige borgere i gata. Så er tillit til gangs gjenopprettet der tilliten skal være!
    Det burde være lett å forstå, selv om man ikke har bonde ellr konsulentblod i årene!
    Eller for å si det i klartekst, Listhaug er jo ikke utelukkende minister for bonderealiterte spørsmål og andre særinteresser, men for folk flest vil jeg tro!
    Der har du mistet litt tråden i ditt innlegg etter min mening!
    Vi forbrukere skal da ikke bli utelatt fra denne diskusjonen, uansett farge vi nå måtte ha politisk!
    Tror Listhaug kan bli bra jeg, med full åpenhet som vi i gata fortjener, og det er oss det samlet sett er flest av!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tillit er alltid noe man bygger selv og som fiendene prøver å bryte ned, så også i dette tilfellet.
      Forøvrig, disse listene har liten betydning i habilitetsvurderingene som gjøres daglig fra sak til sak uten innsyn fra media eller noen av disse fiendene. En offentliggjøring vil kun bidra til nye konspirasjonsteorier fra fiender og media og neppe noe formålstjenlig for nasjonen....

      Slett
  3. Det er ganske interessant er at vi har politikere i dette landet som ikke har erfaring fra næringslivet og som følgelig klarer å vise forståelse for hvordan de ulike mekanismene fungerer - det grenser nesten til patetisk hvordan galme regjeringsmedlemmer graver fram alt mulig for å legge hindringer for en gruppe mennesker som er valgt av det norske folk med en historisk stor margin.

    Jeg syns den nye regjeringssammensettingen virker meget positiv for den videre utviklingen av landet, og jeg finner det rimelig betenkelig at en gjeng som har ligget i dvale i fire år forsøker å krabbe seg ut av senga uten tanke på at de viser seg på gulvet med rumpa bar ...

    SvarSlett
  4. Martin "Komiske Ali" Kolberg har totalt glemt de siste 8 årene, men fortsetter sitt utrettelige arbeide for arbeiderrøysla...
    Kan han ikke banke på døra til Listhaug og skremme også henne med "VET DU IKKE HVEM JEG ER" - en fremgangsmåte han tidligere (uten hell) har forsøkt ovenfor kommuneansatte i forbindelse med en PRIVAT NAV-sak innen familien...

    SvarSlett
  5. http://www.document.no/2013/10/sylvi-listhaug-og-forskjellsbehandling/

    SvarSlett
  6. Tror nok helst det er en del skremte gubber, som bl a Lundteigen og Kolberg. som ikke liker det nå da det fremkommer litt nye tanker som kanskje kan føre til forandring, her er nok en del som helst ikke vil ha forandring, selv om den skulle vise seg å være positiv for de fleste

    SvarSlett
  7. Listhaug viser at hun har integritet og styrke til å stå imot noe som minner om en middelaldersk lynsjemobb. Det er iscenesatt av sterke krefter i landbrukssektoren som frykter forandringer og kutt i milliardstøtte. Og norske journalister fungerer som nyttige idioter siden de også har utpekt Frp som et hatobjekt som skal "tas". Forrige regjering fylte regjeringskontorene med rådgivere fra PR-byråene men det var naturligvis helt greit siden det var AP, SV og SP.

    SvarSlett
  8. jeg anbefaler Landbruksministeren å lene seg tilbake og slå seg til ro med at siden venstresiden og deres drabanter i pressen allerede bruker krigstyper på dette - vil kommende saker, kanskje viktige saker - miste eventuell slagkraft siden de allerede har brukt opp de store bokstavene!

    SvarSlett
    Svar
    1. http://amedia.no/?page_id=48
      Dette er amidias lokal aviser!
      "Grøss og gru" !!

      Slett
  9. Stå på Sylvi ! slike kloke blonde vakre damer vill fortsatt mange nordmenn ha.

    SvarSlett
  10. Bjørn Oslo, 71 år26. oktober 2013 kl. 11:56

    Det burde være en selvfølge, uansett politiske oppfatninger, at man IKKE plaprer om interne forhold hos sin tidligere arbeidsgiver når man går over i ny jobb.
    Om det er kontraktsbundet eller ikke er uinteressant. Det har noe med alminnelig folkeskikk å gjøre.

    Rent politisk er det jo interessant at det er de som nå slår på stortromma som burde funnet seg den minste tromma av alle. Merk deg det Kolberg! Folk flest er ikke dumme.

    Sylvi Listhaug gjør helt rett i å tie stille! DET vitner om at hun er en minister med vett!
    Lykke til Sylvi!!

    SvarSlett
  11. Virker som bygde-Norge tror de kan bli kvitt Listhaug ved å stadig gi henne pes. Hvis hun til slutt trekker seg kommer vel en annen fra FrP med adresse Grünerløkka e.l. som ikke har vokst opp på gård og vet hva bygda er for noe. De har kanskje ikke tenkt over det?

    Ellers er det latterlig å se hvordan media ikke klarer å holde tilbake skuffelsen sin over at de blå vant valget. En så til de grader usakelig forfølgelse av den nye regjeringen som det media presterer nå for tiden er helt absurd. Ser de det ikke selv?

    Tim Mathiesen

    SvarSlett
  12. Stå på Listhaug. Grinebiterne Lundteigen og Kolberg er helt hinsides. de tror de fortsatt har regjeringsmakten, og slår vilt om seg. Jo vi vet fortsatt hvem du er Kolberg, deg glemmer vi ikke så lett.

    Det er utrolig at en mann som Lundteigen fortsatt får spalteplass, han lever jo i sin egen verden

    SvarSlett
  13. Jeg blir flau på Kolbergs vegne !! Kan vi snart arkivere den mannen ?

    SvarSlett
  14. Endelig har vi fått ei dyktig dame inn til å styre bøndene
    i dette landet.Kjenner en del unge bønder og ungdom som vil satse på det yrke,og flere sier at det var fint at
    Listhaug har kommet inn som landbruksminister

    SvarSlett
  15. Helt enig.De som kritiserer er helt på Jorde,men media er den tredje statsmakt den brukes til å sverte politiske motstandere.Arbeider pressen eier flest avis hus og bruker sin makt.En dyktig pollitiker må ikke tilhøre FRP.

    SvarSlett
  16. Veldig bra skrevet, og veldig bra ressonert!! :) Tommel opp!!

    SvarSlett
  17. Nå må NRK slutte å mase om listene... NRK må akseptere at folket ville ha ei ny regjering!

    SvarSlett
  18. Nå har en rekke av Norges største eksperter på forvaltningsrett nettopp påpekt at Offentleglova gjelder uavhengig av hva Listhaug måtte ha gjort av avtaler med sin ex-arbeidsgiver. Uansett må de listene hun har gitt til sin departementsråd gjøres offentlig. Det er bare slik at offentligheten i Norge har krav på informasjon om slike saker, i følge loven. Jo fortere Listahug forstår dette, jo bedre vil det gå henne som statsråd. I øyeblikket ser det ikke så lyst ut, ettersom hun har framstått som en løgnhals foran hele Norge.

    SvarSlett
    Svar
    1. Løgnhals??? Hun framstår som rakrygget, og hun vil ikke bryte sitt taushetsløfte. Habiliteten er vurdert og det er ikke korrekt at offentligheten har krav på infomasjon om "slike saker".

      Slett
    2. I Norge er det fortsatt slik at eventuelle lovbrudd avgjøres i domstolene. Så kan "Norges største eksperter på forvaltningsrett" mene hva de vil. Deres mening blir uansett ikke noe annet enn synsing.

      Slett
    3. Men det er sannsynlig er at eksperter som professor Erik Boe, vet hva utfallet av en rettsak ville blitt. Det er uholdbart om alle slike saker skulle avgjøres i retten. Synes dessuten ikke at Listhaug framstår som spesielt rakrygget, men snarere som en litt dum blondine. Hvorfor FrP ikke valgte en tungvekter som Per Sandberg til denne posten i stedet, er meg en gåte.I stedet blir han frosset ut av partiet. Forstå det den som kan.

      Slett
    4. Grunnen er sikkert at Siv Jensen foretrekker damer, og da helst damer som ikke er alt for skarpe, men som har utseende i orden. Hvem er det som skal ha vurdert habiliteten hennes forresten?

      Slett
  19. det er bare å se på mobben;\Marie Simonsen,Kolberg,Lundteigen,Skartveit-alle Frphatere.Der hatet dominerer er sakligheten og fornuften fraværende....

    SvarSlett
    Svar
    1. Når det gjeder VG. så er de lillebror til aftonbladet i sverige! De driver med overvåking og inntrengnig på sine fiender på nettsiden Avpixlat.se.
      Så vi har noe i vente!?

      Slett
  20. Hvis du mener at professor i jus, Erik Boe, prof. Fritjof Bernt m.fl. er en del av en mobb, når de påpeker hva gjeldende rett er på dette området, så sier det kanskje mer om hvilket nivå du befinner deg på når det gjelder saklighet og fornuft. Men hvis Listahug insisterer på å framstå som en dum blondine, og tror at det holder for henne å være på godfot med FRP og H, samtidig som hun snubber stortinget og opinionen, så kommer hennes statsrådskarriere til å bli kort.

    SvarSlett
  21. Dette er helt klart en hekse jakt på frp ,på sosialistisk side så bruker dem dette med kunde listene for alt hva det er
    verdt for kunne felle listhaug og presse henne til å gå og det med god hjelp fra media spesielt vg og nrk som alltid har vært ute etter frp .
    nå er det på tide og legge saken dø og la listhaug og resten av regjeringen gjøre jobben sin i fred .

    SvarSlett
  22. Det er nok ikke så enkelt; Listhaug avslørte seg og kalte Rema-Reitan ved fornavn. Så ga hun inntrykk av at hun ikke hadde snakket med ham før, og at hun ikke hadde jobbet for Reitan. Men nå er det avslørt at dét hadde hun. Så mye tyder på at hun løy. I løpet av samme uke satt hun først kjøpt og betalt av Reitan, og deretter, i slutten av uka møtte hun Rema som statsråd. Offentligheten er nødt til å få vite hvor Listhaugs lojalitet ligger, og hvor mye hun egentlig er blitt betalt av Reitan, og hvor mye hun egentlig har jobbet for ham. Til nå har hun ikke fortalt sannheten. Dette blir litt som når man skal gifte seg med en dame; da vil man vite hvem hun har vært sammen med tidligere, og om hun har gjort seg ferdig med tidligere forhold. Hvis det da skulle vise seg at hun har vært prostituert, vil man kanskje ikke gifte seg med henne likevel. Men hovedpoenget nå er at en rekke professorer i jus påpeker at vi, i følge lovverket, kan kreve å få denne informasjonen utlevert.

    SvarSlett
    Svar
    1. Det ligger i et regjeringsskiftes natur at overganger skjer fra en dag til en annen. Karantene fra næringsliv til politikken vil være en demokratisk utfordring. Enten listene hadde vært offentlig eller ikke, så ville hun uansett ha kommet i en situasjon hvor hun tidligere i uka jobbet for Rema, og i slutten av uka møtte dem som statsråd.

      Slett
    2. I så fall er det vel enda viktigere med åpenhet rundt hvem hun satt på andre siden av bordet med i begynnelsen av uka?

      Slett
  23. Er du selv PR-rådgiver er du allerede inhabil, du også:)

    SvarSlett
    Svar
    1. Nå er jeg jo fullstendig åpen om det. :-)

      Slett
  24. Morsomt forsøk på forsvar av et håpløst tilfelle. Enten spiller man med åpne kort, eller så spiller man ikke. Slik er det i Norge, og slik vil vi ha det.

    SvarSlett
    Svar
    1. "..og slik vil vi ha det."
      Det er derfor du skriver innlegget ditt anoymt?

      Slett
  25. Nå må de röd/grönne snart slutte å suttre over tapt valg.Gi den nye regjeringen en mulighet för de går ut og pröver å skape kaos.Stå på Listhaug.

    SvarSlett
  26. Listhaug er en an FrP´s politiske staurbærere: Vil flytte grenser for moral og etikk. Om hun gjør dette som lanbruksminister eller fra et annet sted, spiller ingen rolle. Siv har vel sett at som landbruksminister kan hun bære staurene best. Mer grums i politikken gir oss mindre demokrati.

    SvarSlett
  27. Listhaug er jenta si det! Praksis med anonyme kundelister har alltid vært praktisert - men det er ikke før nå når FrP er i regjering at panikken har tatt venstresiden. Kommer de noe vei? Nei - selvfølgelig ikke! Listhaug har god grunn til å le og peke nese ;))

    SvarSlett
    Svar
    1. Jeg har ingenting imot Listhaug, men jeg har noe imot at stortingspolitikere har store private forpliktelser overfor den delen av næringslivet de representerer.

      Det hadde vært grotesk dersom Grete Faremo hadde gått direkte fra å være PR-direktør i Microsoft og til å være IT-minister i en norsk regjering – selv om hun hadde sagt opp jobben før hun gikk i regjering. Jeg regner med at det er en vesentlig del av årsaken til at hun havnet et annet sted i regjeringen. Hun er en flink dame, men hun ville aldri kunne være habil som IT-minister.

      Slett
    2. Det er jo en hypotetisk problemstilling. Praksis med anonyme lister har vært praktisert i alle år av alle regjeringer - Hvorfor er det anderledes med Listhaug? Er det fordi hun er en FrP statsråd?

      Slett
  28. Interessant at du bruker journalister og deres kilder som eksempel. Det er ytterst sjelden at kilder betaler journalisten for å skrive en artikkel. Dersom det hadde blitt kjent at en journalist hadde tatt imot penger fra, for eksempel, et politisk parti for å skrive positive artikler, så hadde det blitt bråk. Det har forekommet at journalister har betalt kilder og det har det også blitt bråk av.

    Du skriver at så lenge hun ikke har noen bonus, så kan hun ikke være inhabil. Det er ufattelig naivt. I boken «Gaven», skriver Marcel Mauss om hvordan mange forskjellige samfunn har vært basert på en gaveøkonomi. Ved å gi en gave, skaper du en forventning og mottakeren vil føle seg som en sviker dersom han eller hun ikke resiprokerer.

    Listhaug har ikke gjort noe galt. Men vi må vite hvilke forpliktelser hun har overfor de store aktørene i den delen av næringslivet hvor hun vil ha størst betydning. Hvis IT-ministeren kom rett fra en direktørstilling i Apple, for så å starte en omlegging i det offentlige fra Microsoft til Apple, så hadde det vært betenkelig. Derfor må vi vite hvem politikerne har jobbet for. I hvertfall helt nylig. Her snakker vi jo bare uker.

    SvarSlett
    Svar
    1. Journalister har hemmelige kilder, og det er akseptert. Journalister kan bygge sin journalistiske karriere på sterke profesjonelle relasjoner til viktige kilder. Det kan gi en sterkere og lengre binding enn relasjonen man får til en betalende PR-kunde.

      Slett
    2. Det Mauss sier er at utveksling av gaver er den opprinnelige formen for kontrakt; hvis du har mottatt og akseptert en gave eller ytelse fra noen, så befinner du deg allerede i et kontraktsforhold med denne personen eller bedriften, og da må du gjengjelde ytelsen.
      Du kan imidlertid velge å si nei til ytelsen, og dermed ikke innlede noe kontraktsforhold med denne personen/ bedriften, noe Listhaug ikke har gjort. Dette er grunnen til at det er viktig å vite hennes bindinger. Dette er første gang noen på statsrådnivå kommer fra PR bransjen til en statsrådspost, attpåtil innenfor det området hun jobbet innen denne bransjen.

      Slett
  29. Denne bloggen burde vært omdøpt til:

    Enkle tanker om medie-Norge, myndigheter og andre maktinstitusjoner i et enkelt språk uten for mye mas om grammatikk og rettskriving.

    SvarSlett
    Svar
    1. For å sitere en kilde som er relevant i denne historien: "Det enkle er ofte det beste". Må nok innrømme at det er flere kommaregler som er blitt ofret i både dette og andre innlegg, for å sikre at bloggene blir publisert.

      Slett
  30. En stor takk til Landbruksministeren Listhaug som er villig til å ta et oppgjør med jordbruksektoren med tanke på å effektivisere og forenkle landbruket i Norge til det beste for folket og landet generelt. Når de som ser farene ved at en forbedring av Norsk landbruk er på gang ikke har saklige argumenter til å stå imot, bruker de den "gammeldagse diktaturaktige piskemåten" som består i å skal fjerne vedkommende for enhver pris i mangel av saklighet. Vi begynner å bli mette og trøtte av dei "slangeaktige sleivsparkene" både fra Lundteigen og M.Kolberg som kommer hver gang det skjer ting som ikke passer desses interesser. I det lille landet Norge er det nemlig slik at når folk skifter arbeide vil man ofte møte situasjoner som kan ha betydning for ens habilitet. Det er da man møter utfordringene om man er voksen og sakelig nok til å ivareta sine egne og andres interesser på beste måte. Feiler man da kan det få konsekvenser. Men for all del ikke forfølg eller døm et menneske som følger Norsk lov i anstendihetens navn. samme hvor mye man misliker politikken til vedkommende. Å se det som skjer frå sidelinja i denne saka, oppleves som en personforfølgelse og en heksejakt sett i stand frå journalistikkens- og norsk politikks venstreside. Fremgangsmåten i denne saken er mildt sagt uverdig og totalt uakseptabel. I det Norske samfunnet burde man heve seg over slike nedlatende væremåter.Det vert noe merkelig når tilsvarende tilfeller var akseptert i "siste regjering", men når det samme skjer hos ny regjæring skal man lage "jordskjelv" selv om regelverket er både klart og uklart. Det er ikke rart at noen bruker ord som "mafia-tilstander" når man ser og hører opplegget og utsagnene i denne saken fra venstresida i det norske samfunnet. Tenk dere litt om og les lederen i Finansavisen fra i går og inlegget i saken hos Hegnar online i dag. Det seier det meste i sakens anledning.

    SvarSlett
  31. Kjell Hønefoss. Stå på Listhaug. Stakkars Lundteigen og Kolberg. De har nok problemer. Tenk å bruke så mye tid og energi på en så liten sak. Det ble sagt for en tid tilbake at Lundteigen var den som hadde flest besøk på Stortingets talestol i forrige stortingsperiode. Kjære Lundteigen/Kolberg som representerer Buskerud på tinget. Er ikke jobben deres å få ny E16 over Sollihøgda eventuelt Ringriksbanen? Denne veien berører jo ikke dere til og fra jobb, men mange andre. Slutt med dette flisespikkeriet... Gjør den jobben dere er satt til.

    SvarSlett
  32. Listhaug har vel ikke gjort noe galt. Det er nok slik i næringslivet at man ofte må skrive på et taushetsløfte i forbindelse med jobb, eller at karantene benyttes. Dessverre kan man vel ikke beskylde de to fossilene, Lundeteigen og Kolberg for å ha vært noe annet enn partipamper de siste tiårene, derfor har de vel heller ikke fått med seg hva som rører seg i arbeidslivet ellers. Stå på Listhaug, jeg tror din inntreden ett visst dept. er bra. Lykke til!

    SvarSlett
    Svar
    1. Tror jus professor Bernt og prof. Erik Boe vet hakket mer om jussen på dette feltet enn deg, og de påpeker at uansett hvilken avtale Listhaug har gjort med sin ex-arbeidsgiver, så overstyrer offentleglova disse, og haugen med lister må utleveres.

      Slett
  33. Synd det har blitt laget så mye unødig kvalm av dette. Vi forstår jo alle at gubbeveldet i SP og AP ikke liker at det kommer inn noe nytt, selvsagt føler de seg truet og enda mer synd er det at pressen løper deres ærend. Får bare håpe Listhaug snart får begynne å gjøre en jobb, så kanskje bondeorganisasjonene kan se at nytenking ikke er så ille. Lykke til Listhaug.

    SvarSlett
  34. En liten meningsytring etter å ha fulgt med "mykgjøringen" av det jeg tror mange med meg oppfatter som et soleklart mobbeoffer (Listhaug FRP).

    Professor: "en som vet alt om ingenting"

    Journalist: "en som vet ingenting om alt"

    Politiker: "en som toler så inderlig vel den urett som ikke rammer en selv"

    Unntak fra krav om offentliggjøring: "organinterne dokument"
    (eks. fortrolig dokument mellom statsråd og departementsråd)

    Etter å ha fulgt med i hardkjøret etter valget så gjøres det visse refleksjoner om rollemodeller med hensyn til den dels parallelle debatten om barn og unges mobbing på nettet!

    SvarSlett
    Svar
    1. Du ville nok fått stryk på Jus 2. år med ditt spede og vaklende forsøk på å tolke Forvaltningslova. Tror du bør overlate det til folk som vet hva de snakker om, som professor Bernt og professor Erik Boe, uansett hvor mye du skryter av din egen uvitenhet. For øvrig er listen over Listhaugs kunder, et First House dokument, og derfor på ingen måte 'et organ internt dokument'.

      Slett
  35. Heia Listhaug! Ikke bry deg om de to gamle gubbene Kolberg/Lundteigen! De kan vel snart arkiveres...

    SvarSlett