fredag 22. januar 2016

Etiske betenkeligheter i PFUs felling av VGs Rema-samarbeid

Eva Sannum i Geelmuyden.Kiese har som medlem av Pressens faglige utvalg, vært med å felle VGs samarbeid med Rema. Det er etisk betenkelig at Sannum ikke erklærte seg inhabil i denne saken, slik PFUs leder og VG journalist, Alf Bjarne Johansen gjorde, ut i fra to forhold:

Eva Sannums arbeidsgiver, Geelmuyden.Kiese, lever av å tilrettelegge for formidling av sine oppdragsgiveres budskap gjennom blant annet redaksjonelle kanaler. Content Marketing representerer en ny og alternativ kanal i forhold til tradisjonelel PR-byråer, og Content Marketingbyråer, som VGs Partnerstudio konkurrerer med Geelmuyden.Kiese om noen av de samme reklame- og kommunikasjonsbudsjettene. 

KIWI er en av Geelmuyden.Kieses sentrale klienter. KIWI har definert Rema som sin hovedkonkurrent, og Geelmuyden.Kiese bidrar gjennom blant annet sin medieinnsats å hjelpe KIWI i kampen mot Rema.

Ved å delta i PFUs fellingen av VGs Partnerstudio samarbeid med Rema, har Sannum bidratt til å stikke kjepper i hjulene for noen av Geelmuyden.Kiese kanskje fremste konkurrenter i årene som kommer, og for hovedkonkurrenten til en av byråets sentrale klienter. 

Behandlingen av Content Marketing er den strategisk viktigste presseetiske vurderingene som PFU har gjennomført på mange år. Uten å ta stilling til selve konklusjonen i denne saken, er det beklagelig at det i ettertid kan reises tvil om etikken og habiliteten i PFUs saksbehandling.  


Interessekonflikt:
Jeg har selv jobbet for Geelmuyden.Kiese, og jobber i dag for et av byråets konkurrenter.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar