torsdag 16. september 2010

Fra heksejakt til kildejakt

Tilfeldigheter kommer sjelden av seg selv. Og når støvet etter kraftselskapene, rederinæringen og verftsnæringens klønete lobbytilnærminger legger seg, vil det kanskje dukke opp et nytt perspektiv på den siste tidens hardkjør mot Senterpartiet.

VG har mange dyktige journalister, men at de har evne til å ta seg inn i låste skrivebordsskuffer i Regjeringskvartalets øverste etasjer, i rene Mission Impossible-aktige operasjoner, stiller jeg meg tvilende til.

Så historien om Navarseters ulykksalige håndtering av Akers dåpssmykke-gave stammer fra andre kilder. Og det interessante spørsmålet er hvem som er kilden. Veien til helvete er som kjent steinlagt med gode intensjoner, og det er mulig at inkompetansen i Senterpartiet er oppstarten til den heksejakten på politikergaver vi har sett den siste tiden.

Mer sannsynlig er det vel at VGs kilder sitter betydelig nærmere landets tidligere finansminister, og at drittpakken som Senterpartiet nå har kjempet mot de siste ukene, er et "takk-for-sist" etter partiets håndtering av monstermast-saken tidligere i sommer. Uten at det vil finnes et fnugg av bevis som vil peke i den retningen. Men en god konspirasjonsteori er det jo!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar