onsdag 19. oktober 2011

Forskjellen mellom hvit løgn og white house

Det har rent mye vann i Mjøsa de siste 6 årene, og statsminister Jens Stoltenberg har utviklet seg mye som regjeringssjef på disse årene. Saken om den hvite løgnen som han serverte til norske medier, etter samtalen med George Bush, er likevel pinlig for Statsministeren. Løgne-historien er også med på undergrave tilliten til politikere i sin alminnelighet. Mange oppfatter politikere som lite troverdig, som snur kappen etter vinden, og for en gang skyld får man bekreftet at selv landets statsminister serverer usannheter med stålklart blikk.

I de siste dagene har vi opplevd regjeringsmedlemmer som ikke husker telefonsamtaler så veldig godt! Statsministeren bør lære av litt av justisministerens oppurtunistiske hukommelsesvikt, og velge en mer krevende tilnærming til saken, selv om det naturligvis er vanskeligere å huske samtaler 6 år etter på, og si noe sånt som: "Dette var en uheldig omforming av en liten del av samtalen, som jeg beklager!"

Statsministeren har de siste månedene vist hvilke karakter han egentlig har - og sannheten er som kjent ikke noe dårlig alternativ, til slutt.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar