torsdag 20. oktober 2011

Ta tilbake høyblokka Knut!

Justisdepartementets medarbeidere vil ikke lengre jobbe i Høyblokka. Ja, selv ikke den småglemske justisministeren ønsker å gå tilbake på jobb, har vi kunnet lese i landets aviser den siste tiden. Og man ønsker Høyblokka jevnet med jorda. Hvis dette stemmer, så er det flere mulige konsekvenser:

For å ta det mest seriøse og alvorlige først. Terrorister ønsker å skape frykt, og medienes formidling av den frykten departementets ansatte nå føler, er en seier for terroren - en seier jeg ikke unner terroristen fra 22/7. Posttraumatisk behandling bør foregå i egnede kanaler, og ikke på forsiden av landets aviser. Det bør spesielt en justisminister, som har ansvaret for krisehåndteringen i Norge, skjønne!

Har man et mer skrått blikk på farsen om Høyblokka, så er det flere underlige perspektiver, såfremt den bygningsmessige sikkerheten er ivaretatt. For å ta det mest åpenbare først. Vil ikke en justisminister gå tilbake på jobb, så er det bare å slutte - hvis nå han husker at han har sagt dette når Høyblokka er ferdig restaurert. Og det gjelder jo alle andre i justisdepartementet som ikke gå tilbake på arbeidsplassen sin. Færre ansatte i justisdepartementet vil jo kunne medføre litt færre lover og reguleringer på sikt. Det er jo nok av andre ansatte i statsforvaltningen som trenger kontorplass!

Samtidig må man erkjenne at de følelsesutbruddene som har kommet fra justisdepartementet om Høyblokka er litt lovende. Ved siden av Finansdepartementet er det få om noen departementer som er mer byråkratiske enn justisdepartementet. Og emosjonene som når kommer frem kan tyde på at vi også kan få en mer følelsesmessig tilnærming til håndhevelsene av lover og regler.

Presedensen, for å bruke et juridisk uttrykk, hvis nå Høyblokka blir revet likevel på grunn av de posttraumatiske reaksjonene i justisdepartementet, kan også avstedkomme underlige situasjoner. For hva skjer med alle bankbyggene i Norge, hvor bankansatte har sett inn i munningen på bankranernes våpen. Disse må jo også rives - det skal jo ikke være forskjell på folk. Og hva med alle sykehusene. Her skjer det mye god krisehåndtering hver eneste dag, men også her kan det komme postraumatiske lidelser blant de ansatte.

AUF har tatt tilbake Utøya. For å unngå at denne farsen fortsetter, må Knut Storberget ta tilbake Høyblokka. Vi er mange som heier på deg Knut!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar