tirsdag 13. april 2010

Ingen grenser for dårlig prioritering i NRK

Realityseriene er kommet for å bli (i alle fall for en stund) enten man liker det eller ikke. Med den erkjennelsen og erfaringene med den langtekkelige regieringen av "70 grader Nord", var det med stor skepsis man benket seg foran TV'en for å se Lars Monsens nyeste påfunn for seks uker siden. Ville dette bli et nytt Tufte-program?

Første program gjorde all skepsis til skamme. Her ble var det en intensitet, personlige utfordringer og et persongalleri som kunne konkurrere med det beste av drama fra både Storbritannia og Danmark. Min første refleksjon etter at rulleteksten begynte, var derfor at dette gikk alt for fort. Her var det så mye mer man kunne ha fått sett, så mange flere utfordringer på både det personlige og terrengmessige plan som kunne vært skildret mye sterkere. Hvordan skulle de klare å nå endepunktet på Norges tynneste punkt, på bare 5 programmer til.

NRK er ikke den verste på realityserier, snarere tvert i mot. Det kan være grunnen til at de ikke så hvilket potensial som lå i serien - materiale for minst det dobbelte av seriens 6 episoder.

Søndag kom bekreftelsen på seriens uovertruffenhet i norsk fjernsynshistorie. Nesten 1,2 millioner mennesker så siste episode, og det gjør "Ingen grenser" til den mest sette realityserien i Norgeshistorien.

Til stort sett å ha trasket rundt i villmarken, så produserer Lars Monsen ufattelig god TV - han lager i praksis gull av gråstein. NRK bør imidlertid sette på en bedre redaktør neste gang Lars Monsen kommer inn i fra kulden med et nytt programkonsept.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar