lørdag 12. februar 2011

Omdømmemessig U-sving for Egypts Eneveldige Enehersker

I løpet av noen måneder har Egypts tidligere president Hosni Mubarak gått fra å være Vestens venn og del av det gode selskap, til å bli diktator og Egypts Eneveldig Enehersker. For oss som har norske medier som formidler av hva som skjer i verden utenfor husveggen, så har det vært litt vanskelig å henge med i denne omdømmemessige U-svingen som har skjedd i Midt-Østen de siste ukene.

Ennå vanskeligere er det å forstå hvordan et militærkupp, fremprovosert av ca en million av Egypts 80 millioner innbyggere (1,25 prosent) (hvor de fleste er frustrert arbeidsledige), kan fortjene overskriftene i dagens aviser. Selv om symbolikken er stor, så er det eneste som i realiteten har skjedd, at presidenten har gått av, og forsvarsministeren har overtatt. Ingen klare løfter om noen demokratiseringsprosess eller noe snarlig nyvalg. I beskrivelsene av dagens presseoppslag , er "Tendensiøst" og "lite reflektert", begreper som henger løst.

Den eneste vinneren så langt vil være reiseselskapene, som kan vurdere å gjenåpne rutene til Egypt. I oppbyggingen av landet trenger landet de inntektene det kan få. Sjelden kan vi ha så god samvittighet for å reise på ferie og ødsle bort pengene, enn ved en tur til Sharm El Sheik i sommer! (Siden vi først er inne i propagandaens kjølvann, mener jeg...)

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar