mandag 1. februar 2010

Bortføring eller hjemføring, skurker eller helter

VG, Aftenposten, ja hele den gamle Akersgata med etermediene på slep er nå i farta i forbindelse med den såkalte Skah-saken. Ledersauen er VG, og de andre mediene følger i samme spor. Alle følger bjellesauens retning, og ryggløse politikere hiver seg med i flokken.

For å ta det retoriske først - barna ble ikke bortført, de ble hjemført i en privat etterlevelse av en norsk dom, et faktum som naturligvis gir saken en helt annet perspektiv - derfor beholder mediene sin "bortført"-retorikk.

Norske myndigheter mente det var sjelelig grunn til mistanke om at barna var satt i fare - statsadvokaten tok ut tiltale i juli i fjor - to år etter at saken var anmeldt(!) Det kritiske i saken er jo at norske myndigheter ikke har tatt saken på alvor, og latt diplomatiske forbindelser prioriteres i forhold til norske barns sikkerhet.

Hadde virkelige bortføreren vært en annen enn en tidligere OL-vinner, ville VG sannsynligvis gitt saken et helt annet perspektiv: To norske offiserer tok på seg personlig risiko for å redde to norske barn fra en fundamentalistisk islamist, og ville vært dagens helter.

Det er rart hvordan en OL-medalje gjør norske helter til skurker i landets største avis.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar