torsdag 25. februar 2010

Nye nyheter på NRK Dagsrevyen

En av de største utfordringene ved å være nyhetsredaktør for NRK Dagsrevyen er å vurdere det løpende nyhetsbildet, og så presentere de viktigste nyhetene for seerne. Hendelser i inn og utland de siste 24 timer, skal vurderes opp mot egenproduserte nyheter. Som redaktør i en statsfinansiert kanal er vedkommende enda friere til å prioritere sakene på et uavhengig grunnlag; hva er de viktigste nyhetene for det norske folk??

I den senere tid har NRK Dagsrevyen brukt deler av sendeflaten til å presentere ny TV-programmer som kommer på NRK. For en TV-seende befolkning er selvfølgelig nye TV-serier spennende, men man skal være temmelig navlebeskuende for å vurdere egne serier foran viktige nyhetshendelser i inn- og utland. Man kunne neste bli fristende til å tro at NRK utnyttet sin posisjon, og brukte deler av sendetiden i Dagsrevyen til egenreklame...

Men hvis man først er inne på denslags tankegang, så er jo disse OL-tider en unik mulighet for egenreklame når ekstra mange følger med på statskanalen. Hvorfor ikke avbryte kveldens kvinnestafett, med en ekstranyhetssending om Jentene på Toten.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar