onsdag 9. desember 2009

Sommeren er ikke over - det er fortsatt Agurktid!

Det kan virke som om Agurktidene for media er utvidet. Ellers så mener norske redaktører at det er viktig for det norske folk å vite hva Sercret Service-medarbeiderne har med seg på tur (tjenestevåpen, radio og skuddsikkervest), fargen på Nobel-serviset på Grand (hvit med gullkant og nobelpris-symbol) eller hvordan flyet som presidenten skal ta ser ut innvendig.

Det er nesten ikke grense for kreativiteten blant redaksjonene i disse dager, og den lille informasjonen som kan være litt viktig, drukner i all støyen. Som for eksempel at E6 mellom Gardermoen og Oslo stenges, og at det du må være forberedt på å gå gjennom metalldetektor, dersom du skal kjøpe sjokolade hos Freia på Grand hotell de neste to dagene...

Nå sitter jeg bare og venter (ironi!) på den kioskveltende nyheten: "Air Force One har tatt av med kurs mot Norge". (Den store nyheten hadde vel vært om flyet ikke hadde tatt av...!)

Og så et lite råd til de av dere som har en litt dårlig nyhet å komme med nå i julestria. I morgen klokken 0845, når Barack Obama lander på Gardermoen, så vil alle pressemeldinger havne mer eller mindre rett i søpla - og nyheter som vanligvis ville regjert nyhetsbildet, vil knapt få en notis! Det er tid for å slippe likene ut av skapet!

1 kommentar:

  1. Klok og god kommentar. Dekningen av presidentbesøket - eller ukene før - burde være tema på de neste møtene i journalistlaget og redaktørforeningen. AB

    SvarSlett