søndag 6. desember 2009

Urettferdig klimautslipp

I Norge er vi miljøverstinger som alle andre i den vestlige verden. For øyeblikket er det CO2-utslipp miljøverdenen er opptatt av, og jeg innrømmer at også jeg kjører mer bil enn strengt tatt nødvendig og at det sikkert er andre utslipp som jeg også kunne begrense for å stoppe den globale oppvarmingen.

I Aftenposten, lørdag 5/12 står det under Innsikt (s 15) at CO2 utslipp fra forbrenning av kull, gass og olje står for 56 prosent av det totale utslippet, mens 8 prosent av CO2-utslippen kommer fra lystgass - LYSTGASS (red. anm: Dinitrogenoksid (N2O)).

Det kan tenkes det er en skrivefeil - og om det ikke er det, så er det helt helt sikkert en eller annen forklaring på dette innenfor fysikk eller kjemi. Men når du tenker på all biltrafikk i verden, alle oljeplattformer, oljefyrte båttrafikk, varmeanlegg i industrien og ikke minst alle kullkraftverkene som spyr ut CO2 i ufattelige mengder - hele tiden, så må det være noen som har det ufattelig gøy et sted - eller noen som er skikkelig redd for tannlege.

Lukk øynene og se for deg de verste bildene fra biltrafikk i Los Angeles, industriforurensing i Russland, kullkraftverk i Kina osv. og så tenk noen bruker altså en syvendedel av all olje/gass/kull-forbrenning på lystgass. Det er MYE lystgass!!!

Hadde vi fått noe av den lystgassen til Norge, så ville miljødebatten fått en morsommere dimensjon.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar