torsdag 28. januar 2010

Overskrifter som lover for mye

Selv desken i landets mest seriøse avis blir noen ganger litt vel tabloid, for å lage en sak av en ikke-sak. I en mindre artikkel i dagens avis, som omhandler kronprinsesse Mette-Marits engasjement i Kirkens Bymisjon, skriver Aftenposten i overskriften:

"Trekker seg fra styret i Bymisjonen". Og artikkelen begynner med at "Kritikken hun har fått etter omstridte styrevedtak skal ikke ha påvirket avgjørelsen". Hadde saken hatt noen nyhetsverdi, så hadde det kanskje vært mer interessant å skrive hva som har påvirket avgjørelsen, og ikke brukt et journalistisk grep for å konstruere en historie "mellom linjene".

Lengre ned i artikkelen fremkommer det at det saken i virkeligheten handler om er kronprinsessens avgjørelse om ikke å ta gjenvalg når hennes to årige valgperiode går ut.

I en avis hvor gamle redaktører stadig vekk belærer leserne om ordenes betydning, så vil det nok vært mer presist å skrive i overskriften "Tar ikke gjenvalg i Bymisjonen". Men det hadde vel gjort saken til en enda tydeligere ikke-sak.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar