onsdag 20. januar 2010

Trond Giske - mer enn en linselus-statsråd

Trond Giske har sannsynligvis bidratt kraftig for at det er tegnet mangt et karikert og ufordelaktig bilde av ham i media. Samtidig kan det ikke legges skjul på at han faktisk ble en ganske populær kulturminister, i alle fall blant kulturpersonligheter her på berget - noe som særlig kom frem i fjorårets valg.

Etter Trond Giske sin tilnærming mot Kjell Inge Røkke, oppleves den tidligere linselus-statsråden i et betydelig mer nyansert lys.

Selv om den norske stat står for nærmere 50 prosent av verdiskapningen i landet (på papiret), så er politikerne og departementslederne fortsatt avhengig av gode relasjoner til toneangivende miljøer innenfor de ulike fagområdene. Dette gir bedre beslutninger, og dette gir bedre prosesser - i alle fall når man som Regjering med et Stortingsflertall i ryggen, ønsker å holde beslutningsprosessene unna det offentlige rom. Giske sin tilnærming til Røkke, er et klart signal på at Regjeringen vil fortsette dialogen med næringslivslederne på bakrommet.

Med en stadig minkende hårprakt, er Trond Giske godt rustet til å fremstå som lite hårsår, og vi skal ikke bli forundret om den dialogorienterte politikeren etter hvert vil bli en populær gjest i releaseparties i næringslivet også.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar