tirsdag 26. januar 2010

Sykehusstyret leser i alle fall VG

"Det å jobbe på et sykehus er egentlig morsomt, hadde det ikke vært for alle disse pasienten!" Spissformuleringen var ment som en morsomhet, men situasjonen som er avdekket ved Sykehuset i Asker og Bærum viser med all tydelighet, at det er noen i helsesektoren som lever opp til formuleringen i praksis.

Finansieringsordningen i Helse-Norge har også tidligere gitt uheldige konsekvenser. En rekke pasienter fikk anderledes, eller flere diagnoser, for at det skulle bli mer lønnsomt å behandle dem. Dette var et utbredt fenomen, og det er foreløpig lite som tyder på at talltriksingen i Asker og Bærum er et lokalt problem. Millionbesparelser er det flere sykehus som sikkert har hatt lyst på, så det blir nok flere forsider som vies dette problemet, etter hvert som omfanget rundt om i landet blir avdekket.

Saken ikke er ny. Helsetilsynet fikk første gang melding om saken i fjor høst (november) og fikk rapport om saken i desember i fjor. Likevel har Helsetilsynet og fylkeslegen valgt å ikke følge opp saken før nå. Styret i Helse-Sør-Øst har heller ikke tatt opp saken om talltriksingen, selv om det er levert rapport til Helsetilsynet. Nå tar styret igjen det forsømt, ved å ha nærmest daglige styremøter om saken. Selv ikke direktørene har hørt om dette, før altså VG lager oppstyr om det i helgen. Hva alle lederne i sykehusene gjør for noe, er det egentlig ingen som vet. Nå vet vi i alle fall at de ikke leser rapporter som går til Helsetilsynet, men i alle fall leser VG. Om ikke annet, så er jo det kjekt å vite...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar