onsdag 13. januar 2010

Statminister eller statsklovn

De gamle russiske lederne kysset hverandre, ja, kanskje til og med tungekysset. Men som med mange av de andre utingene som de gamle Sovjet-lederne drev på med, så er det heller ingen grunn til at politiske ledere i Norge skal ta opp denne arven.

Høyre-Erna sitt "homokyss", ble kanskje avgitt for å unngå å bli stigmatisert, men bidrar heller til å fremme stigmatiseringen av homofile som utøvere av tilfeldig og ubeskyttet sex. Høyre har mange andre fremtredende og gode politikere som kan ivareta partiets interesser på slike tilstelninger.

For de av oss som hadde et håp om en borgerlig regjering etter siste stortingsvalg, så blir distansen mellom den tiltenkte statsministerrollen og det å ende opp som homokyssende partileder ennå større.

For fremtidige politiske ledere, som synes valgkampen blir vell tøff, så må denne historien være en sterk motivasjonsfaktor for ennå sterkere innsats. Taper du stortingsvalget, så mister du ikke bare retten til statsministerrollen, du risikerer å bli statsklovn i stede for.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar