onsdag 4. november 2009

Dyneløftende ledere

Vi har i de siste dagene fått et innblikk i livet i Norges fremste ledergruppe - Regjeringen. Interessant lesing - med et Se og Hør-perspektiv, men det er ikke kommet frem noe nytt på et mer fundamentalt plan.

Det oppleves derfor som litt patetisk at en person som både har sittet og sitter i en ledende samfunnsposisjon finner det nødvendig å gi sine personlige opplevelser og synspunkter i innbundet form, uten å ha noe mer å fare mer. Hva med en blogg i stede for??

Når det er sagt så er selve konseptet interessant, og med den rette personen bak tastaturet, så kan slike dyneløftende bøker gi interessant innsikt i både maktutøvelse og beslutningsprosesser av samfunnsmessig betydning.

Både den siste boken, og tidligere titler i samme sjanger har rettet søkelyset på kongens ledergruppe, men det er foreløpig ingen som har tatt initiativ til å føre i pennen hvordan livet i toppen av det private næringsliv oppleves; Er det like intrigefullt som politikken, eller finnes det rom for mer rasjonelle prosesser i ledergruppene i landets største bedrifter?

Utfordringen for slike forfattere er jo dobbelmoralen i det å sette et kritisk søkelys på beslutninger man selv har vært med på (uten at det synes å være en begrensende faktor så langt). Og selvfølgelig; at den som velger å ansette slike personer i nye lederposisjoner, alltid må være forberedt på nok en utleverende bok fra en forsmådd leder. Tørr vi tippe på at vi om noen år også får innblikk i irrgangene i Legemiddelindustriforeningen?

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar