mandag 30. november 2009

Dopingmistanke mot Norges VM-tittel i velferd

Norge regnes om et av verdens beste land å bo i, og vi er allerede på vei ut av Finanskrisen, med en arbeidsledighet på bare 2,5 prosent. Søta bror på andre siden av Kjølen sliter med arbeidsledighet på opp mot 10 prosent. Glansbilder som dette har vært å lese i nesten alle landets medier de siste dager og uker. Her er det ikke bare Northaug og Håndballjentene som er best, hele nasjonen er Verdensmester!

Men det er fare for at VM-tittelen ville bli tatt fra oss, dersom det hadde vært like strenge dopingkrav i denne konkurransen, som det er i idretten. For det er ikke vanskelig å få 2,5 prosent arbeidsledighet, når så stor del av arbeidsstokken i Norge er uføretrygdet. Dette er en slags omvendt bloddoping. Det er nesten vanskelig å tenke seg en situasjon hvor vi skal få 10 prosent arbeidsledighet, i tillegg til alle de som er trygdet eller på annen måte holdes "kunstig" unna arbeidsmarkedet.

Arbeid for alle, har vært mottoet for våre politiske seierherrer de siste årene. Når alle de som ikke får jobb blir uføretrygdet, så er det ikke vanskelig å kjøpe seg til en slik løsning. Men det blir som å pisse i buksen når man fryser. Først blir det varmere, men etterpå blir det ennå kaldere - hvis man da ikke har noen CO2-holdige oljemilliarder å varme seg på i tillegg...

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar